Final Fantasy Introduktion Filmerna inom Final Fantasy:

Final fantasy i ordning

  1. Final Fantasy: Legend of the Crystals (1994)
  2. Final Fantasy: The Spirits Within (2001)
  3. Final Fantasy: Unlimited (2001)
  4. Final Fantasy VII: Advent Children (2005)
  5. Final Fantasy VII: Last Order (2005)

Innan vi djupdyker i filmerna inom Final Fantasy, låt oss se lite på dess historia.

Final Fantasy är en franchise skapad av Square Enix som startade 1987 när Hironobu Sakaguchi och Yoshitaka Amano samarbetade. Franchisen växte snabbt och inkluderar nu 16 spel och diverse spin-offs.

Final Fantasy har också resulterat i flera filmer, från kortfilmer till långfilmer. Allt började med ”Final Fantasy: Legend of the Crystals” 1994 och fortsatte till ”Last Order: Final Fantasy VII” 2005.

Nu, låt oss utforska filmerna inom Final Fantasy i ordning.

Final Fantasy var mycket populär i sina dagar, och många filmer baserade på den skapades. Den första episoden var en serie som visades i Japan. Varje avsnitt varade i 30 minuter och det fanns totalt 4 avsnitt.

Baserat på det mystiska ”Final Fantasy 5” följer vi två ättlingar till hjälten Battsu 150 år senare. De stöter på monster, spöken och två luftskeppskaptener under sin resa. Filmen utspelar sig 200 år efter Final Fantasy V. Hjältarna är nu legender och problem uppstår när en ond karaktär stjäl tre av de fyra kristallerna.

Med hjälp av en liten armé tar en forskare ställning mot en utomjordisk invasion 2065. En meteor kraschar på jorden och frigör en ras av spöklika utomjordiska varelser. Dr. Aki Ross tar ställning mot denna invasion med stöd av Dr. Sid och kapten Gray Edwards.

Final Fantasy Unlimited släpptes samma år som Spirits Within. Huvudpersonerna i berättelsen är tvillingarna Yu Hayakawa och Ai Hayakawa, som ger sig ut för att hitta sina försvunna föräldrar och hamnar i Wonderland.

Filmens handling fortsätter i världen av Final Fantasy VII. En fascinerande historia avslöjar att många barn världen över har infekterats av en okänd sjukdom. Cloud Strife, hjälten från Final Fantasy VII, bestämmer sig för att rädda dessa barn och upptäcker att Sephiroth återuppstår.

Last Order visar två händelser som utspelade sig före huvudhändelserna i Final Fantasy VII. En av dessa händelser handlar om Zack och Cloud Strifes flykt från det stora företaget Shinra. Många fans var besvikna över Last Order eftersom den skilde sig från den ursprungliga Final Fantasy VII-serien, men den blev ändå en stor framgång.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait