Sisu – Den blodiga finska actionfilmen nu på ViaPlay!

Streama Sisu på ViaPlay idag

Det bästa med allt? Du behöver inte vänta för att se denna finska actionpärla. ”Sisu” är nu tillgänglig för streaming på ViaPlay. Förbered dig på en kväll med högintensiva scener och engagerande handling – allt från bekvämligheten av ditt eget vardagsrum.

Sisu: Den blodiga finska actionfilmen alla talar om

För alla action-älskare kommer här den finska blockbuster-rullen ”Sisu”, en film som sedan sin premiär har gripit uppmärksamheten på sociala medier och nu äntligen har landat i Sverige. Med en bakgrund som bygger på det finska begreppet Sisu, erbjuder filmen en intensiv upplevelse med en unik finsk touch.

Handling: En finsk soldats strid mot en nazistisk dödspatrull

”Sisu” tar oss till hjärtat av finska Lappland under Andra världskrigets slutskede. Vi följer f.d soldaten Aatami, spelad av Jorma Tommila, som stöter på en tysk dödspatrull medan han jagar guld. Motiverad att försvara sitt fynd, står Aatami nu öga mot öga med dödspatrullens skrämmande ledare Bruno Helldorf, porträtterad av den norske skådespelaren Aksel Hennie.

Sisu: En djärv jämförelse med Rambo

Gjord i skuggan av actionklassiker från 80-talet, påminner Aatamis karaktär oss om den legendariska John Rambo, som trotsar alla odds och står upp mot sina fiender. Filmens visuella estetik, kombinerat med dess kraftfulla soundtrack, förstärker intensiteten och ger den en modern prägel som särskiljer den från andra actionfilmer.

Ett djärvt skådespelarval med Aksel Hennie

Ett överraskande inslag i ”Sisu” är castingen av Aksel Hennie, vanligtvis känd för mer sympatiska roller, som här gestaltar en kallhjärtad nazist. Hans prestation tillsammans med det storslagna landskapet kring Nourgam förstärker filmens stämning, vilket påminner oss om en post-apokalyptisk värld.

Sammanfattning: Varför du bör se Sisu

Sisu bjuder på en mix av rå, blodig action och ett imponerande bildspråk. Även om filmens tempo ibland är långsamt, kompenseras detta med högintensiva actionscener. Medan vissa scener kan vara överväldigande för en del tittare, är det svårt att förneka filmens underhållningsvärde, särskilt med dess starka ljudbild och kraftfulla berättelse.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait