Chainsaw Man

Handling

Denji har blivit bestulen på ett normalt tonårsliv och är kvar med ingenting annat än sin fars skuld. Hans enda sällskap är hans husdjur, den lilla motorsågsdjävulen Pochita, med vilken han dödar andra djävular för pengar som oundvikligen hamnar i yakuzans händer. Allt Denji kan göra är att drömma om ett bra, enkelt liv: ett med god mat och en vacker flickvän vid sin sida. Men en handling av girig förräderi av yakuzan leder till Denjis brutala, oväntade död, som krossar all hopp om att han någonsin ska kunna uppnå lycka.

Remarkabelt tillåter en gammal kontrakt Pochita att förena sig med den avlidne Denji och befria sina krafter på honom, vilket förändrar honom till en hybrid som kan förvandla sina kroppsdelar till en motorsåg. Eftersom Denjis nya förmågor utgör en allvarlig risk för samhället, tar elitjägaren för allmän säkerhet Makima hand om honom och låter honom leva så länge han lydigt följer hennes order. Guidad av löftet om ett tillfredsställande liv tillsammans med en attraktiv kvinna, ägnar Denji allt och kämpar med all sin kraft för att göra sina naiva drömmar till verklighet.

Tankar

Chainsaw Man är inte överhypad, inte det minsta. Jag upprepar det igen. Chainsaw Man förtjänar hypen och är precis lika bra som den beskrivs. Kanske har den inte lika många tilltalande idéer som Demon Slayer eller Jujutsu Kaisen. Och dess mycket mer sträva yttre kan fungera som en barriär för inpassering för fans som har vant sig vid de generiska shounen-typberättelserna som återskapas varje säsong som den där en gång så söta nu tröttsamma julpyntet som din familj tar fram varje år. Men jag tror att det är precis, det sträva yttret, som kommer från dess skadade karaktärer, som gör att denna serie är så omtyckt och älskad av fans (inklusive mig själv). Det är striderna, frestande ambitionerna och utmaningarna som karaktärerna går igenom som gör Chainsaw Man till det känslomässiga mästerverk det är.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait