Topplista Fantasy

Det finns många bra fantasyfilmer att välja mellan, men här är en lista med tio fantastiska fantasyfilmer:

1 ”The Lord of the Rings” trilogin (2001-2003) – En episk fantasytrilogi baserad på J.R.R. Tolkiens böcker, som följer en hobbit som reser för att förstöra en mäktig ring och rädda världen.

2 ”Harry Potter” serien (2001-2011) – En serie fantasyfilmer baserade på J.K. Rowlings böcker, som följer en ung trollkarls äventyr på Hogwarts skola för magi och hans kamp mot den onde Lord Voldemort.

3 ”The Chronicles of Narnia” trilogin (2005-2010) – En trilogi fantasyfilmer baserade på C.S. Lewis böcker, som följer fyra barn som reser genom en magisk garderob till en fantastisk värld och blir inblandade i en kamp mellan gott och ont.

4 ”Pan’s Labyrinth” (2006) – En spansk fantasyfilm som följer en ung flicka som reser till en magisk värld och möter en mängd mystiska varelser i sin jakt på sin riktiga identitet.

5 ”The Neverending Story” (1984) – En klassisk fantasyfilm som följer en ung pojke som läser en bok om en fantastisk värld och blir invecklad i dess äventyr.

6 ”The Dark Crystal” (1982) – En fantasyfilm som utspelar sig i en fjärran värld där två hälfter av en splittrad ras måste återförenas för att rädda deras värld.

7 ”The Princess Bride” (1987) – En rolig och hjärtlig fantasyfilm som följer en prinsessa, en riddare och en mängd andra karaktärer på deras äventyr genom en fantastisk värld.

8 ”Eternal Sunshine of the Spotless Mind” (2004) – En unik fantasyfilm som följer en man som får sin minne raderad av en särskild maskin, men som fortfarande kämpar för att hålla fast vid minnena av sin älskade.

9 ”The Fantastic Mr. Fox” (2009) – En animerad fantasyfilm som följer en smart räv som tänker ut en plan för att stjäla mat från tre dumma bondgårdar.

10 ”The Labyrinth” (1986) – En fantasyfilm som följer en tonårsflicka som reser genom en labyrint fylld med mystiska varelser i sin jakt på sin försv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait