Arn-Serien

Arn-serien består av två filmer baserade på Jan Guillous böcker. Här är en kort beskrivning av filmerna:

1 ”Arn: Tempelriddaren” (2007): I den första filmen i serien får vi möta Arn Magnusson (spelad av Joakim Nätterqvist) som växer upp som son till en högättad familj på Västgötaslätten under 1100-talet. Han blir förälskad i Cecilia (spelad av Sofia Helin), men deras kärlek förbjuds på grund av deras sociala status. Arn skickas då av sin familj till klostret i Varnhem för att bli munk, men efter ett antal år väljer han att gå med i Tempelorden för att kämpa mot muslimska arméer i det heliga landet.

2 ”Arn: Riket vid vägens slut” (2008): I den andra filmen i serien fortsätter Arns historia när han återvänder till Sverige efter sin tid som tempelriddare. Han möter Cecilia igen och de kämpar för att få vara tillsammans trots att deras kärlek fortfarande är förbjuden. Samtidigt hotas Sverige av ett inbördeskrig och Arn måste välja mellan att kämpa för sin kärlek eller att kämpa för sitt land.

Arn-serien blev också en stor succé i Sverige och internationellt, och Joakim Nätterqvist fick mycket beröm för sin rolltolkning av Arn Magnusson.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait