Millennium-serien:

1 ”Män som hatar kvinnor” (2009): I den första filmen i serien möter vi journalisten Mikael Blomkvist (spelad av Michael Nyqvist) som har blivit dömd för förtal och förlorat sitt jobb. Han får i uppdrag att undersöka en försvinnande som skedde för över 40 år sedan och han tar hjälp av den mystiska hackaren Lisbeth Salander (spelad av Noomi Rapace). Tillsammans avslöjar de en skrämmande sanning om en fruktansvärd brottslighet som fortsätter att pågå.

2 ”Flickan som lekte med elden” (2009): I den andra filmen i serien försöker Lisbeth Salander att rensa sitt namn efter att hon anklagas för mord. Samtidigt är Mikael Blomkvist på spåret av en historia om sexhandel och korruption som kan ha kopplingar till Lisbeths förflutna. Här får vi även möta nya karaktärer som polisen Jan Bublanski (spelad av Anders Ahlbom) och journalisten Dag Svensson (spelad av Hans Christian Thulin).

3 ”Luftslottet som sprängdes” (2009): I den tredje och sista filmen i serien fortsätter Mikael Blomkvist och Lisbeth Salander att gräva i en korruptionsaffär inom Säpo. Samtidigt avslöjas fler hemligheter om Lisbeths förflutna och hon kämpar för att rentvå sitt namn. Här får vi möta nya karaktärer som försvarsadvokaten Annika Giannini (spelad av Annika Hallin) och polisen Sonny Nieminen (spelad av Micke Spreitz).

Millennium-serien blev en stor succé både i Sverige och internationellt, och Noomi Rapace fick mycket beröm för sin rolltolkning av Lisbeth Salander.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait