En komplett guide till Harry Potter-filmerna i ordning

Inledning:
Dyk in i den magiska världen av Harry Potter med denna ultimata guide som listar alla Harry Potter-filmerna i ordning. Och se dom kan du på HBO MAX, en av de mest populära och älskade bok- och filmserierna genom tiderna har Harry Potter trollbundit generationer av fans över hela världen. Här är din vägvisare för att navigera genom trollkarlsvärlden, från den första filmen om den unga trollkarlen till det episka slutet.

  • 1. Harry Potter och de vises sten (2001)
  • 2. Harry Potter och hemligheternas kammare (2002)
  • 3. Harry Potter och fången från Azkaban (2004)
  • 4. Harry Potter och den flammande bägaren (2005)
  • 5. Harry Potter och Fenixorden (2007)
  • 6. Harry Potter och Halvblodsprinsen (2009)
  • 7. Harry Potter och dödsrelikerna – Del 1 (2010)
  • 8. Harry Potter och dödsrelikerna – Del 2 (2011)

Harry Potter och de vises sten (2001)

Följ med Harry Potter när han får veta att han är en trollkarl och börjar på Hogwarts Skola för Häxkonster och Trolldom. Här stöter han på mystiska gåtor, farliga fiender och fantastiska äventyr tillsammans med sina bästa vänner Hermione Granger och Ron Weasley.

Harry Potter och hemligheternas kammare (2002)

Harry Potter återvänder för sitt andra år på Hogwarts och upptäcker att skolan hotas av en mörk hemlighet. Samtidigt börjar elever att bli förstenade, och Harry måste kämpa mot tid och fara för att rädda sina vänner.

Harry Potter och fången från Azkaban (2004)

I sin tredje film möter Harry Potter Sirius Black, en förrymd fånge från det ökända fängelset Azkaban. Med hjälp av sina vänner och en ny lärare försöker Harry avslöja sanningen bakom Sirius Black och den mörka hemligheten som omger honom.

Harry Potter och den flammande bägaren (2005)

Harry Potter kastas oväntat in i en internationell tävling mellan trollkarlsskolor, där han måste överleva farliga prövningar och utmaningar. Men mörka krafter börjar röra sig, och Harry måste möta den onde Lord Voldemort på nytt.

Harry Potter och Fenixorden (2007)

Efter att ha bevittnat Lord Voldemorts återkomst kämpar Harry Potter för att övertyga omvärlden om den växande faran. Han och hans vänner bildar en hemlig grupp, Fenixorden, för att bekämpa den onda och förbereda sig för det oundvikliga kriget.

Harry Potter och Halvblodsprinsen (2009)

Harry Potter får en viktig uppgift från professor Dumbledore: att lära sig mer om Lord Voldemorts mörka förflutna. Men en mystisk bok med en okänd ägare leder Harry och hans vänner in i en farlig kamp mot de mörka krafterna.

Harry Potter och dödsrelikerna – Del 1 (2010)

I den första delen av det storslagna finalen påbörjar Harry, Ron och Hermione sitt farliga uppdrag att hitta och förstöra de återstående horkruxarna, nycklarna till Lord Voldemorts odödlighet.

Harry Potter och dödsrelikerna – Del 2 (2011)

I den episka avslutningen på Harry Potter-sagan möter vi våra hjältar i deras sista strid mot Lord Voldemort och hans dödsätare. Harry, Ron och Hermione fortsätter sin jakt på de sista horkruxarna och återvänder till Hogwarts för att delta i den sista konfrontationen mellan det goda och det onda.

Sammanfattning:
Från den första spännande filmen om den unga trollkarlen till den dramatiska avslutningen har Harry Potter-filmerna förändrat filmhistorien och gett oss en fantasivärld att förundras över och förlora oss i. Denna SEO-optimerade guide hjälper dig att följa Harry Potters resa i rätt ordning, så du kan njuta av varje steg i hans fantastiska äventyr.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait