Terminator-filmerna i ordning

Inledning:
Terminator är en science fiction- och actionfilmserie som inleddes 1984 med den banbrytande filmen The Terminator. Serien, som ursprungligen skapades av James Cameron, kretsar kring en kamp mellan människor och maskiner i en dystopisk framtid. Med flera filmer och olika tidslinjer kan en lista över Terminator-filmerna i ordning hjälpa tittare att förstå hur filmerna relaterar till varandra. I denna SEO-optimerade guide kommer vi att utforska varje film i ordning, så att du kan uppleva den spännande Terminator-serien från början till slut.

The Terminator (1984)

Den första filmen i serien introducerar oss till Sarah Connor, som blir måltavla för en cyborg från framtiden, kallad Terminator, som har sänts tillbaka i tiden för att mörda henne. Sarah får hjälp av Kyle Reese, en soldat från framtiden, för att stoppa Terminators mördande färd.

Terminator 2: Judgment Day (1991)

I uppföljaren skickas en ny, mer avancerad Terminator tillbaka i tiden för att döda den unge John Connor, som är förutbestämd att leda motståndet mot maskinerna i framtiden. Samtidigt får John hjälp av en omprogrammerad Terminator från den första filmen för att skydda honom.

Terminator 3: Rise of the Machines (2003)

Den tredje filmen i serien fortsätter att följa John Connor som vuxen, när en ny och farligare Terminator, kallad T-X, skickas tillbaka i tiden för att döda honom. Återigen får John hjälp av en omprogrammerad Terminator i kampen mot T-X.

Terminator Salvation (2009)

Terminator Salvation utspelar sig i en postapokalyptisk värld efter maskinernas övertagande. Filmen följer John Connor och motståndsrörelsen i deras kamp mot Skynet och dess armé av Terminators.

Terminator Genisys (2015)

Denna film återställer tidslinjen och tar oss tillbaka till händelserna från den första filmen, men med en twist. Kyle Reese skickas återigen tillbaka i tiden för att skydda Sarah Connor, men upptäcker att tidslinjen har förändrats och att en ny serie av händelser har börjat.

Terminator: Dark Fate (2019)

Terminator: Dark Fate fungerar som en direkt uppföljare till Terminator 2: Judgment Day och ignorerar de tidigare filmerna i serien. I denna film möter vi en äldre Sarah Connor och en ny Terminator, som skickats för att döda en ung kvinna som är nyckeln till mänsklighetens framtid.
Sammanfattning:
Terminator-serien är en spännande resa genom tid och rum, med ett starkt fokus på teman som fri vilja.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait