X-men filmerna i ordning

Inledning:
X-Men är en populär filmserie baserad på Marvel Comics mutanter, och har genom åren utvecklat en komplex tidslinje och flera parallella världar. För att ge en bättre förståelse för hela berättelsen, kommer denna guide att lista alla X-Men-filmerna i ordning. Följ med på en resa genom de spännande äventyren och kraftmätningarna som involverar dessa extraordinära karaktärer med övernaturliga krafter.

X-Men (2000)

Den första filmen i serien introducerar oss till en värld där människor med övernaturliga krafter, kallade mutanter, kämpar för acceptans och överlevnad. Professor Xavier samlar ett team av mutanter, X-Men, för att kämpa mot Magneto och hans Brotherhood of Mutants.

X2: X-Men United (2003)

I uppföljaren förenas X-Men och Brotherhood of Mutants mot en gemensam fiende, en militär ledare som vill utrota alla mutanter. Filmen utforskar också Wolverines mystiska förflutna och introducerar nya karaktärer som Nightcrawler.

X-Men: The Last Stand (2006)

Den tredje filmen i serien fokuserar på upptäckten av ett ”botemedel” för mutationer, vilket leder till en konflikt mellan mutanter som vill behålla sina krafter och de som vill bli av med dem. X-Men kämpar också mot en återuppstånden Jean Grey, som har blivit den mäktiga och destruktiva Phoenix.

X-Men Origins: Wolverine (2009)

Denna film är en prequel som utforskar Wolverines förflutna och hans inblandning i det hemliga militärprojektet Weapon X, som gav honom hans adamantium-skelett.

X-Men: First Class (2011)

En annan prequel som tar oss tillbaka till 1960-talet och utforskar hur Professor Xavier och Magneto först möttes och bildade X-Men, innan de blev fiender.

The Wolverine (2013)

En uppföljare till X-Men: The Last Stand som följer Wolverine efter händelserna i den filmen, när han reser till Japan och möter en fiende från sitt förflutna.

X-Men: Days of Future Past (2014)

Denna film kombinerar tidslinjerna från de tidigare filmerna och skickar Wolverines medvetande tillbaka i tiden för att förhindra en apokalyptisk framtid där mutanter jagas av robotar kallade Sentinels.

Deadpool (2016)

Deadpool, en del av X-Men-universumet, är en actionkomedi som följer den snabbtalande legosoldaten Wade Wilson som får övermänskliga krafter och blir den oortodoxa hjälten Deadpool.

X-Men: Apocalypse (2016)

X-Men kämpar mot Apocalypse, världens första och mest kraftfulla mutant, som återuppstår efter tusentals år och är fast besluten att rensa mänskligheten och skapa en ny världsordning. För att besegra honom måste de unga X-Men övervinna sina egna rädslor och samlas som ett team.

Logan (2017)

I denna mörkare och mer emotionella film följer vi en åldrande Wolverine, som kämpar för att skydda en ung mutant flicka med liknande krafter som hans egna.

Deadpool 2 (2018)

I denna uppföljare återvänder Deadpool för att rädda en ung mutant från en tidsresande superskurk, Cable. Han bildar ett nytt team av mutanter, kallat X-Force, för att hjälpa honom i kampen.

Dark Phoenix (2019)

Denna film återberättar historien om Jean Grey och hennes transformation till Phoenix, som vi först såg i X-Men: The Last Stand. X-Men måste nu kämpa mot en av sina egna när Jean Grey förlorar kontrollen över sina krafter och hotar att förstöra världen.
Sammanfattning:
X-Men filmserien erbjuder en spännande och engagerande upplevelse med några av Marvel Comics mest ikoniska mutanter. Denna guide hjälper dig att uppleva de fantastiska äventyren i X-Men-serien i rätt ordning, så att du kan följa dessa extraordinära karaktärer i deras kamp för acceptans och överlevnad i en värld som fruktar dem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait