Netflix Topplista

Netflixs bästa animeserer

  • Cowboy bepop
  • Death Note
  • Code Geass: Lelouch of the rebellion
  • Angel Beats
  • BLACK LAGOON

1. Cowboy Bepop

Denna kultklassiker får ingen missa. Vi får följa med Spike Spiegel och hans gäng, de jobbar som prisjägare i en avlägsen framtid då mänskligheten har koloniserat stjärnorna. Vem vill inte hänga med en kedjerökande sarkastisk laidback cowboy, på uppdrag bland stjärnorna? See you space cowboy.

Kort om Cowboy Bepop

Cowboy Bepop är ett anime original och är inte riktad mot någon speciell målgrupp, den är extremt snygg för sin tid, och ser bättre ut än många serier som släpps idag. Trots att den är från 1998. Cowboy Bepop är gjord och animerad av studio Sunrise. Bepop är en så kallad gateway för många in till animevärlden, och är ett utmärkt förstaval att börja med.

Vilken genrer tillhör Cowboy Bepop?

Neo-Noir, Västern, Rymdvästern, Dramatik, Äventyr, Rymdopera, Thriller samt Action, det mest framträdande temat är ensamhet och oförmågan att kunna fly från ens förflutna

2. Death Note

Nummer två är Death note, vi får följa med Light Yagami, en vanlig tonåring. Om vi bortser från att han är ett geni, med storhetsvansinne. En dag hittar han en mystisk bok, denna bok visar sig tillhöra en uttråkad dödsgud, dödsguden och Yagami har en sak gemensamt, och det är att båda anser att deras respektive världar är ruttna. Boken ger en kraften att ta människors liv, med vissa begränsningar.

Kort om Death note

Death note tillhör målgruppen shounen, även om vi själva nog skulle säga att man behöver vara lite äldre, för att se denna extremt spännande serie. Att den är just så bra kan ha att göra med att det Madhouse som producerat den.

Vilka genrer tillhör Death note?

Death notes genrer lyder som följande, thriller, spänning och övernaturligt.

3. Code Geass: Lelouch of the Rebellion

Nummer tre på vår lista är, Code Geass: Lelouch of the rebellion. Även denna briljanta serie är skapad av studion Sunrise.

Kort om Code Geas

Code Geass är en typ av anime som bygger på en alternativ historieskrivning. Det finns tre supermakter, en av dessa krafter, The Holy Empire of Britannia (med sin huvudstad i dagens Texas, USA) har enorma imperialistiska drömmar, och har som mål att erövra i princip hela världen. Huvudpersonen är ingen annan än Lelouch vi Britannia, en av Britannias prinsar i exil, som mystiskt får kraften att kunna utöva sin vilja över folk.

Vilka genrer tillhör Code Geass: Lelouch of the rebellion?

Code Geass är en drama-mecha, vilket kan vara lite svårt att komma in i, till en början. Då mecha är en speciell genre i anime, där man använder sig av robotar som styrs av människor. Antingen så hatar du det, eller så älskar du det. Men jag ber er att ge denna serie en chans, för den är helt klart värd det, och det ska även tilläggas att Code Geass är shounen.

4. Angel Beats

Jag hoppas att ni är redo för en känslomässig bergochdalbana, nummer fyra ut är Angel Beats, och den rankar ganska ofta högt på hjärtekrossare listan bland animefans, och detta är inte utan anledning.

Kort om Angel Beats

Angel Beats utspelar sig i en typ av limbo, och hit kommer dom själarna som har varit med om trauma, och lidande. Själarna som inte är redo att gå vidare. Så ni med känsliga hjärtan fortsätt med försiktighet. Samtidigt som den är sorglig så är den även väldigt hjärtevärmande. Otonashi vaknar endast för att inse att han är död, han möter en flicka som bär runt på ett vapen vid namn Yuri, och hon förklarar att dom inte är levande. Otonashi inser att det ända han kan minnas om sig själv är sitt egna namn. Yuri berättar att hon leder Shinda Sekai Sensen (livet efter dettas stridsfront) de för krig mot en flicka vid namn Tenshi. Otonashi vägrar tro på att Tenshi faktiskt är ond, så han försöker prata med henne, men detta går inte som planerat.

Vilka genrer tillhör Angel Beats?

Action, science fiction, äventyr, dramakomedi. Angel Beats är ett anime original, och är riktad till målgruppen Seinen.

5. BLACK LAGOON

Och sist men inte minst har vi nummer fem, BLACK LAGOON. I denna serie följer ett gäng pirater/legoknektar som är kända som Lagoon Company, de jobbar med att smuggla varor in och runt haven i Sydöstra Asien åt olika spännande klientel. De är på vänskaplig fot med det Ryska brottssyndikatet Hotel Moscow. Black Lagoons gäng tar sig an varierande uppdrag, och många involverar våldsamma eldstrider.

Kort om BLACK LAGOON

Lagoon Company består av fyra medlemmar: Dutch, ledaren; Revy, pistolskytten; Benny, mekaniker, datorspecialist och forskare; och Rock, en före detta tjänsteman som till en början blir kidnappad av Lagoon Company, och övergiven av sin gamla chef, blir så småningom deras förhandlare och gruppens ansikte utåt. Black Lagoons bas ligger i den fiktiva staden Roanapur. Staden är ett tillhåll för många kriminella, bland annat Japanska yakuza, den Chinesiska triaden, den Ryska maffian, Colombianska cartelen och den Italienska maffian. När Lagoon Company inte är ute på uppdrag så spenderar de gärna sin tid vid The Yellow Flag, en bar som ligger i Roanapur som mer än ofta blir förstörd på grund av slagsmål. låter som en mysig stad va?

Vilka genrer tillhör BLACK LAGOON?

Action, Äventyr, Deckare, Svart humor, samt målgruppen Seinen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait